Рома с класика срещу СПАЛ (видео)

17:37
Рома с класика срещу СПАЛ (видео)

Рома постигна изключително важна победа в гостуването си на СПАЛ. "Вълците" се наложиха над своя опонент с 3:0 след автогол на Франческо Викари и попадения на Раджа Наинголан и Патрик Шик. Така римляните загряха за предстоящия двубой с Ливърпул през седмицата от 1/2-финалите на Шампионска лига, запазвайки свежи някои от големите си звезди.

 

Футболистите на Рома започнаха двубоя по-силно и още в 7-ата минута можеха да поведат в резултата след изпълнение на фаул от Джонатан Силва. Топката обаче бе насочена право в стража на СПАЛ Алекс Мерет, който улови без проблеми. В 12-ата минута отборът на СПАЛ имаше претенции за нарушение на Федерико Фацио в наказателното поле срещу Мирко Антенучи, които главният съдия на двубоя Паоло Талявенто подмина.

 

След вихрените начални минути двата тима намалиха оборотите и изчакваха удобен момент да развият атаките си. В 22-ата минута бранителят на домакините Фелипе допусна груба грешка, от която Стефан Ел Шаарауи можеше да се възползва. Италианският национал пое топката, спечели няколко метра и стреля добре в далечния ъгъл на Алекс Мерет. Стражът обаче плонжира и докосна топката, избивайки в ъглов удар. В 32-ата минута Лоренцо Пелегрини излезе очи в очи с Мерет, но се забави и топката му бе отнета.

 

Минута по-късно Франческо Викари си отбеляза автогол, опитвайки се да пресече центриране на Пелегрини към Кевин Строотман. В 41-ата минута Пелегрини получи топката вдясно и стреля към вратата на Мерет, който изби с плонж. В добавеното време на първото полувреме Патрик Шик пусна прецизен пас към Ел Шаарауи зад защитата на СПАЛ, който стреля право в Алекс Мерет.

 

Веднага след тази ситуация Раджа Наинголан получи топката от Ел Шаарауи в наказателното поле. Белгиецът пое и отправи силен диагонален удар, който не намери вратата на домакините. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за "вълците".

 

И през втората част Рома тръгна по-уверено в атака. В 50-ата минута Наинголан получи топката от Ел Шаарауи на метър от наказателното поле на СПАЛ. Полузащитникът пое кълбото и стреля, но в аут. Две минути по-късно Наинголан все пак отбеляза, останал непокрит в близост до пеналтерията. Белгиецът стреля от воле и не остави шансове на Мерет.


В 55-ата минута Алберто Палоски можеше да върне набързо едно попадение за тима си, но не успя да преодолее Алисон. В 60-ата минута Патрик Шик направи резултата класически, реализирайки трети гол във вратата на Мерет. Чешкият национал засече страхотно центриране на Пелегрини, надскачайки Фелипе. Само няколко минути по-късно Ел Шаарауи се осоводи от опеката на двама бранители и пробва силен изстрел с левия крак, който прелетя над напречния стълб.


В 69-ата минута Мирко Антенучи бе оставен непокрит в наказателното поле на Рома. Нападателят на СПАЛ отправи силен удар към вратата на Алисон, макар и падайки, но стражът на "вълците" се представи на висота и изби в ъглов удар. В 75-ата минута Ел Шаарауи насочи трудна топка с глава към вратата на Мерет, преодолявайки пазача си в лицето на Лоренцо Шимич. Стражът на домакините изгледа как ударът на нападателя на "вълците" се отби в десния страничен стълб на вратата му. До края на двубоя "вълците" владееха топката по-често, лишавайки противника си от възможността да създава положения пред вратата на Алисон. Така Рома постигна важна победа в битката на третото място в шампионата, загрявайки за предстоящия двубой с Ливърпул от Шампионска лига през седмицата.

 

СПАЛ - РОМА 0:3

0:1 Викари (а) (33)
0:2 Наинголан (52)
0:3 Шик (60)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация