Само Роналдо вкарва по-често от Кешеру

12:36
Само Роналдо вкарва по-често от Кешеру

Клаудиу Кешеру наниза поредното си попадение за Лудогорец при победата с 4:2 над Ботев и е цяло чудо, че румънецът не вкара повече. За фамозния нападател този мач и този гол бяха нещо повече от обикновена отметка в регистъра. Причината е, че това бе неговия гол номер 200 в професионалния футбол във всички турнири, пише "Меридиан мач".

Румънецът винаги е демонстрирал високата си класа, независимо дали е титуляр или резерва, но през пролетта вилнее като истински ураган срещу съперниците си в елита. А със стартирането на мачовете срещу каймака от Топ 6 стана още по-безмилостен. През 2018 година Кешеру има цели 14 попадения в първенството, реализирани само в 11 двубоя. Това прави по 1,27 гола на мач. С този удивителен коефициент румънецът се нарежда на второ място в Европа, като в сметката влизат всички играчи с поне 10 попадения за календарната година.

Пред звездата на Лудогорец е само машината за футболни убийства Роналдо. Португалецът е с 20 гола в 13 срещи и това дава коефициент от 1,54. Иначе с повече попадения от Кешеру е и нападателят на Бенфика Жонас, който е с 15, но те са постигнати в 2 срещи повече.

Същата бройка голове като на Клаудиу имат Мохамед Салах, Лео Меси и Антоан Гризман, но съотношението на попадения спрямо минути е по-ниско. Интересно е, че с третото най-високо рацио е нападателят на Байерн Роберт Левандовски, разписал се 13 пъти в 11 срещи от Бундеслигата.

Кешеру върви и към върха на абсолютните постижения в Лудогорец. Той има вече 61 гола за „орлите" в елита и изостава само с три попадения от легендата Марселиньо. При този ритъм на румънеца нищо чудно да стане номер 1 още този сезон. Челното каре се допълва от Вандерсон (36) и Ми-сиджан (34).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
23.04.2018 16:01

Само дето Левандовски за да вкара, трябва да мине топката през защита и вратар, докато Кешеру за да вкара само трябва да уцели вратата.