Голдън Стейт и Филаделфия влязоха във втория кръг от плейофите

14:22
Голдън Стейт и Филаделфия влязоха във втория кръг от плейофите

Отборите на Голдън Стейт Уориърс и Филаделфия Севънти Сиксърс си осигуриха участие в 1/4 финалите на Националната баскетболна асоциация.

Голдън Стейт победи Сан Антонио Спърс с 99:91 на свой терен и спечели серията в Източната конференция с резултат 4-1. В последната четвърт от мача, благодарение на 11 поредни точки на Ламаркъс Олдридж гостите намалиха изоставането до две точки, но не успяха да постигнат нещо повече. Олдридж стана най-резултатен в срещата с 30 точки и 12 борби. За "воините" Дреймънд Грийн реализира дабъл-дабъл - 17 точки, 19 борби и 7 асистенции. В тази серия и двата отбора бяха без своите лидери - Стеф Къри и Кауай Ленърд. Действащият шампион Голдън Стейт ще играе в 1/4 финалите с Ню Орлиънс Пеликанс.

Филаделфия Севънти Сиксърс се наложи над Маями Хийт със 104:91 в петия мач от серията и спечели противопоставянето с 4-1. Джей Джей Редик отбеляза 27 точки за победителите, с дабъл-дабъл се отличиха Джоел Ембийд (19 точки и 12 борби) и Бен Симънс (14 точки и 10 борби). Филаделфия влезе във втория кръг от плейофите за първи път от 2012 г. Следващ съперник на тима ще бъде победителят от двубоя между Бостън Селтикс и Милуоки Бъкс. Бостън днес спечели домакинството си срещу Милуоки с 92:87 и поведе в серията с 3:2. Шестият мач ще се играе в Милуоки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация