Хамбургер остана извън Бундеслигата за първи път

18:54
Хамбургер остана извън Бундеслигата за първи път

Отборът на Хамбургер ШФ изпадна от Бундеслигата за първи път в историята си, след като остана на предпоследното 17-то място в класирането след последния кръг на шампионата. Това стана факт след победата на Волфсбург над Кьолн с 4:1, която осигури на вълците 16-то място и бараж за оставане в елита.

По същото време Хамбургер водеше у дома на Борусия Мьонхенгладбах с 2:1, но в продължението на двубоя част от феновете на домакините хвърлиха множество факли и бомби на терена, което принуди реферът Феликс Брих да прекрати мача, а полицията да влезе на терена, за да овладее ситуацията, като срещата се доигра малко след това и завърши с успех на Хамбургер. Хамбургер е единственият отбор в Германия, който е участвал във всички сезони на Бундеслигата, което бе и голямата гордост на феновете на тима.

Шампионът Байерн Мюнхен загуби от Щутгарт с 1:4 у дома в последния си мач за сезона, преди да бъде награден със сребърната салатиера.

Отборите на Шалке, Хофенхайм и Борусия Дортмунд ще участват в Шампионската лига през следващия сезон, а Байер Леверкузен и РБ Лайпциг ще играят в Лига Европа. Кьолн е другият изпадащ от Бундеслигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация