Венци Стефанов: Ще вървим по същия път (видео)

17:02
Венци Стефанов: Ще вървим по същия път (видео)

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призна, че е вярвал, че тимът му може да спечели Купата на България, предаде репортер на БГНЕС. През изминалата седмица белите вдигнаха трофея, след като във финала се наложиха драматично над Левски с 4:2 след изпълнения на дузпи. По този начин най-старият столичен тим спечели Купата за първи път от 1996 година и общо за осми път в своята история.

"Вярвах в моя отбор, че момчета ще се раздадат максимално. Още повече, че по принцип Левски играе трудно срещу нас. Освен това те бяха и отборът, който имаше какво да губи, а ние не. Ние можехме само да спечелим", коментира Стефанов.

"Ще продължаваме да вървим по същия път, по който вървим и в момента. Много хора след мача се обадиха и казаха, че именно това е пътят – да се постигат успехи с български футболисти. В последните 3-4 години се опитвам да давам гласност на идеята в нашите отбори да се дава шанс на младите български футболисти, които в бъдеще да изградят основната на националния ни отбор. Видяхте, че скъпоплатените звезди, с изключение на Обертан, бяха под средното ниво", заяви босът на белите.

На въпрос дали тимът ще се раздели с някой от младите си таланти през лятото, Стефанов сподели: "Зависи от получените оферти и от желанието на момчетата. Ние в Славия винаги се съобразяваме с желанието на нашите футболисти. Ако има добра оферта за играча и за клуба няма смисъл да го задържаш, защото няма незаменими хора. В България взимаме някакви чужденци и нищо не става. И аз се наиграх с подобни играчи и затова реших да спра. Имаме вече набелязани футболисти и с оглед на това кои ще можем да привлечем треньорското ръководство ще прецени кои да вземем и кои да освободим. През този сезон слабото място на Славия беше защитата. Дори и с тази защита Левски не успя да ни победи. Ако вземем някой опитен футболист, то той ще е бранител", добави още президентът на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари