Валенсия излъга Реал за Суперкупата

09:47
Валенсия излъга Реал за Суперкупата
В първи мач за Суперкупата на Испания игран на стадион "Местая" отборът на Валенсия победи шампиона Реал Мадрид с 3:2 и по този начин двата отбора оставиха развръзката за реванша, когато "белият балет" ще бъде домакин.

За столичани дебют направи холандецът Ван дер Ваарт, който записа асистенция при първото попадение на своя сънародник Ван Нистелрой.

Въпреки опитите на домакините да се върнат в мача още преди почивката до промяна на резултата не се стигна. Така обаче настъпи през второто полувреме, когато зрителите по трибуните станаха свидетели на нови четири попадения, три от които на сметката на "прилепите". С два бързи гола в рамките на 3 минути на Мата и Вийя, Валенсия обърна резултата до 2:1, за да дойде отново часът на безспорно един от най-добрите европейски футболисти в последните години - Рууд Ван Нистелрой, който отбеляза своя втори гол за 2:2.

Последната дума обаче беше на Висенте, който десетина минути преди края на мача елиминира защитата на Габриел Хайнце и реализира за крайното 3:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

getzata64
18.08.2008 23:07

Хубаво сте изброили известните `грамотни`футболисти-мача бе страхотен ,само не разбрах кой е този-`Рууд Ван Нистелрой` При положение,че мача се играе на `Местая`-Валенсия си победи без `да лъже`.