Черно море ще играе бараж за Лига Европа след драма с продължения в Пловдив (видео)

10:47
Черно море ще играе бараж за Лига Европа след драма с продължения в Пловдив (видео)

Отборът на Черно море си спечели право да играе бараж за Лига Европа, финиширайки на седмо място в крайното класиране на Първа лига. Варненци триумфираха във втората осмица, след като във финалния плейоф се наложиха над Локомотив Пловдив. След победата 2:1 в първия мач, на реванша „моряците“ се добраха до драматично равенство 2:2 в Пловдив и така с общ резултат 4:3 се класираха за баража за Лига Европа.

Въпреки че до почивката играчите на Илиан Илиев губеха с 0:2 след две попадения на Филип Михалевич (12‘, 42‘), през второто полувреме Марек Кузма върна един гол, разписвайки се в 69-ата минута. При този резултат завърши и редовното време и двата тима трябваше да играят продължения. Ключовият момент в сблъсъка дойде в 103-ата минута, при която гостите стигнаха до решаващ втори гол, дело на Даниел Димов, който се разписа с глава след центриране отляво на Георги Божилов за крайното 2:2.

В спор за място в европейските клубни турнири през лятото Черно море ще се изправи срещу завършилия на трето място в класирането на първата шестица, като това ще е един измежду отборите на Левски и Берое. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация