Зверев ще защитава титлата си в Рим срещу Надал

13:17
Зверев ще защитава титлата си в Рим срещу Надал

Световният номер 3 Александър Зверев ще спори с Рафаел Надал за титлата на Мастърс турнира на червени кортове в Рим. На полуфиналите шампионът от миналата година се наложи със 7-6(13), 7-5 над четвъртия в схемата Марин Чилич от Хърватия в оспорван мач, продължил малко над два часа. Това бе пета поредна победа за германеца над този съперник от общо шест срещи помежду им. Единственият успех на Чилич датира от август 2015 – на четвъртфиналите във Вашингтон.

Двамата изиграха много равностоен първи сет, който премина без пробиви и трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Зверев успя да се наложи драматично с 15-13, спасявайки цели 5 сетбола.

Вторият сет започна с предимство за поставения под номер 2 в схемата германец, който проби още в откриващия гейм, а след това затвърди преднината си за 2-0. Хърватинът успя да изравни при 4-4, но в 12-ия гейм допусна да бъде пробит отново и в крайна сметка да загуби с 5-7.

Така Зверев за втора поредна година ще се бори за титлата в италианската столица, като този път негов съперник ще е водачът в схемата и седемкратен шампион в надпреварата Рафаел Надал. До момента двамата са изиграли общо четири срещи помежду си, като испанецът води убедително с 4-0 победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация