Конкурсът за реновиране на спортни терени вече събира кандидати

11:47
Конкурсът за реновиране на спортни терени вече събира кандидати
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" стартира в началото на миналата седмица националния конкурс, чрез който ще се финансират проекти за реновиране или изграждане на малки спортни терени.

Те могат да са най-разнообразни по своя характер – рампи за скейтборд и ролери, тенис маси, вело площадки, футболна, волейболна или баскетболна площадка, др. Важно условие е да се ползват безплатно от всички желаещи, с което компанията желае да даде шанс на повече хора да спортуват. В тази инициатива могат да кандидатстват всички желаещи – неправителствени организации, общини, университети, читалища и граждански инициативи - група от съседи, приятели или просто ентусиасти, които да изградят партньорства на доброволен принцип с представители на местната власт, бизнеса и отделните граждани или инициативни групи.

Конкурсът представлява първия етап на благотворителната кампания "Избери да спортуваш" по проект "Печелиш и помагаш", която цели да създава предпоставки за активен и здравословен начин на живот чрез спорт в свободното време. Вече са факт първи няколко постъпили кандидатури, а от началото на инициативата десетки запитвания от цялата страна заляха централите на букмейкърската къща и партньора по кампанията – фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). Хората се вълнуваха най-вече за детайлите по конкурса, начинът на кандидатстване и вида на документите. Участието в конкурса е безплатно, а информация за него и формуляри за кандидатстване могат да бъдат намерени в уеб сайта на "Еврофутбол", раздел "Печелиш и помагаш" и в уеб сайта на ФРГИ. Документите ще се приемат до 30.09.2009 г. на следната електронна поща: konkurs@wcif-bg.org.

Всички проекти ще бъдат оценявани от 1 до 15 октомври, 2009 г. от специална група на съветниците. В нея са поканени да участват експерти от различни области - спортисти и представители на местната власт, шоубизнеса и по един представител на медийните партньори на кампанията. Групата на съветниците ще оцени всички постъпили кандидатури и ще предложи най-добрите от тях на «Еврофутбол», които компанията да финансира. Всички проекти ще бъдат публикувани в специалния уеб сайт на кампанията «Избери да спортуваш», който все още се разработва. В него всеки българин може да гласува за своя любим проект. Този, който събере най-много гласове, но не е сред селектираните победители от групата на съветниците, ще получи финансиране от «Еврофутбол». След като приключи гласуването и работата на групата на съветниците ще бъдат оповестени всички проекти, спечелили подкрепата на българския лицензиран букмейкър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация