Загубихме от САЩ във втория мач от Лигата на нациите

14:28
Загубихме от САЩ във втория мач от Лигата на нациите

Националният отбор на България загуби от САЩ с 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 20:25) във втория си мач от Волейболната лига на нациите в китайския град Нинбо. Сблъсъкът беше равностоен, а лъвовете бяха близо до обрат в заключителния четвърти гейм, но не успяха да го постигнат, съобщава официалният сайт на БФВ.

Съставът на селекционера Пламен Константинов изоставаше с 12:18, но успя да направи 5 поредни точки. Основна заслуга за това имаше силният сервис на Тодор Скримов и ефективността в атака на появилия се на полето Валентин Братоев. До края на частта обаче американците отново успяха да се откъснат в резултата и да се поздравят с втори успех в турнира след 25-20 и точно 2 часа игра.

В неделя отново от 11:00 часа българско време волейболистите на Пламен Константинов се изправят срещу Аржентина. В първия си мач вчера България победи домакина Китай с 3:2.

Във втората седмица от Лигата на нациите сблъсъците ще се пренесат в България. От 1 до 3 юни националите ни, водени от Пламен Константинов, ще разчитат на подкрепата на родната публика в София. Лъвовете играят съответно срещу Сърбия, Австралия и Русия в столичната "Арена Армеец". От 15 до 17 юни националният отбор на България очаква гореща подкрепа и от емблематичните фенове във Варна. Тогава, в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта в морската столица волейболистите ни се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация