Платини поиска ФИФА да отмени наказанието му

14:32
Платини поиска ФИФА да отмени наказанието му

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини обяви, че очаква ФИФА да отмени наказанието му да не посещава футболни събития за четири години, след като френският вестник "Монд" съобщи, че швейцарски прокурор е оттеглил обвинението срещу Платини за нерегламентиран хонорар от 2 милиона долара. Платини бе наказан в края на 2015-та година за осем години от Етичната комисия към ФИФА, като в последствие наказанието му бе намалено наполовина.

Причината за санкцията бе хонорар в размер на 2 милиона долара, който французинът е получил през 2011-та без никаква документация, за работа, която е извършил десет години по-рано. Плащането към Платини е било одобрено от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер, който също бе наказан.

"Надявам се, че ФИФА ще има куражът и приличието да отмени наказанието ми. Ако ли не, адвокатът ми ще търси това по съдебен път. Тази сапунена опера все още не е приключила", заяви Платини в интервю за АФП.

Същевременно швейцарският прокурор заяви, че делото по хонорара на Платини все още "не е напълно приключило". Той уточни, че бившият президент на УЕФА може да трябва отново да се яви в съда, ако се появят нови доказателства по случая.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация