Започват дебати за промяна във формата на Първа лига

08:11
Започват дебати за промяна във формата на Първа лига

Сериозни промени по формата на Първа лига се готвят от сезон 2019/2020 година. Новата кампания (2018/19) е последната от 3-годишния договор с холандската фирма, която изготви плейофната система. Тя ще бъде запазена, но се очакват корекции по отношение на изпадането и баража за Лига Европа, информира "Меридиан мач". Именно това предизвика сериозно недоволство у клубовете, голяма част от които не са съгласни с настоящия формат, въпреки че подписаха договора през лятото на 2016 година.

Един от сериозните противници на настоящия вид на първенството е босът на Славия Венци Стефанов. Той на няколко пъти агитира за връщането на стария вариант с 16 отбора и 30 кръга.

Очаква се до средата на юни да има сбирка на Изпълкома, на която да бъде обсъден именно форматът и какви промени е възможно да бъдат направени.

Новият сезон ще остане по досегашната формула, защото в договора има сериозни неустойки, ако бъде променян форматът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
30.05.2018 09:39

Няма смисъл да слушаме Венцислафове... Формата така е по добър, ако отборите ни имаха някакви сериозни шансове, те щяха да са по напред в класациите на фифа и редовно щяха да играят и излизат от групите на ШЛ и ЛЕ.

Bitten
29.05.2018 11:57

Истината е, че баражите са интересни и носят пари. Нямам нищо против да останат самите баражи. Но това разделяне в 3 групи е пълна глупост. Според мен най-добре е 14 отбора, всеки срещу всеки гост и домакин и един мач на неутрална земя, (пример ЦСКА - Левски в Русе, Черно Море - Дунав в София) = 39 кръга. Чудесен брой мачове и освен това фенове от различни части на страната ще могат да гледат мачове които иначе не биха пътували да гледат. Знам, че няма да го направят, но на мен така ми звучи най-добре.