Трус в Испания! Зидан напусна Реал Мадрид

14:38
Трус в Испания! Зидан напусна Реал Мадрид

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан изненадващо напусна поста си. Французинът обясни решението си на специална пресконференция.

"Вчера говорих с Флорентино Перес и му казах, че не искам да оставам тук и през следващия сезон - коментира Зизу. - Знам, че това е странно за всички, но мисля, че това е правилното решение. Този отбор трябва да продължи да побеждава, но аз мисля, че след 3 години е нужна промяна - нещо различно, нова методология. Как мога да продължа да изисквам максималното от играчите след всичко това. Ето защо взех това решение. Това е клубът, който обичам, обичам и президента, който изгради този голям клуб и винаги ще съм благодарен. Промяната обаче е нужна, така смятам."

"Да, това може да не е "сбогом", а  "ще се видим пак" - продължи Зидан. - Винаги ще бъда наблизо. Може би хората мислят, че бъркам, но за мен аз съм прав. Не съм убеден на 100%, че ще продължим да побеждаваме. А когато имам такива съмнения, то значи е време да си тръгна."

"Ако бях останал, щеше да е по-трудно за нас да печелим. Това се видя в първенството и Купата на Испания, където не се представихме добре. Когато усетя, че дадена кампания няма да завърши добре, то е по-хубаво изобщо да не я започвам. Така усещах нещата като футболист, така е и сега", добави френският специалист.

"С президента говорихме за нови футболисти, как да подсилим тима, но не това е причината за напускането ми", завърши Зидан.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари