Сензацията Чекинато елиминира и Джокович

20:46
Сензацията Чекинато елиминира и Джокович

Сензацията в тазгодишното издание на Ролан Гарос Марко Чекинато продължава да пише история и стана полуфиналист след победа над бившия №1 в света Новак Джокович. Чекинато, който до началото на този турнир нямаше нито една победа в надпревари от Големия шлем, се наложи над Ноле в четири сета 6-3, 7-6 (7-4), 1-6, 7-6 (13-11).

Чекинато благодарение на един пробив взе първия сет с 6-3 за 35 минути, а сърбинът имаше проблеми с врата си и получи медицинска помощ. След равностойна игра във втората част развръзката настъпи в тайбрек. 25-годишният тенисист от Палермо поведе с 6-4 и успя да реализира първия си сетбол, повеждайки с 2-0.

В третия сет Джокович показа съвсем различен тенис и даде само един гейм на опонента си. Четвъртият сет пък стартира с наказателна точка срещу Чекинато, тъй като тайно се е видял с треньора си в съблекалнята, но това не е останало незабелязано. Джокович поведе с 5-3 в сета и сервира за неговото спечелване, но италианецът оползотвори единствената си в тази част възможност за пробив, след което го затвърди и изравни - 5-5.

В 11-ия гейм Чекинато пропиля един брейкбол и Ноле спаси подаването си. Нещата и в този сет се решиха в тайбрек. Той бе изпълнен с обрати и Чекинато поведе с 3-0, сърбинът обаче спечели четири поредни точки за 4-3. След това Чекинато поведе с 6-5, но Джокович спаси мачбола на свой сервис. Преди италианеца обаче се отвориха още възможности и той успя да реализира четвъртия си мачбол, за да си осигури мач с Доминик Тийм за място във финала на Ролан Гарос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация