Паро Никодимов: По-добре селекционерът да е българин

17:04
Паро Никодимов: По-добре селекционерът да е българин
Бившият треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов заяви, че за победата на един отбор е важен съставът и добрата селекция. Никодимов, който бе гост в Актуално студио "Дерби" добави, че във футбола няма формула за успех.

"За победата на един отбор е важен съставът, необходима е добра селекция. Във футбола няма точна формула за успех, всичко е комплексно. Факторите са много – качествена подготовка, самочувствие и увереност. Важно е да познаваш добре своя съперник. Като цяло положението с материалната база е трагично. Това не е от днес, а от много години. Собствениците на клубове се сменят, но нищо не се прави за базите и детско-юношестките школи", сподели Никодимов.

Паро изрази мнение, че националният селекционер на страната ни, трябва да бъде българин.

"Смятам, че начело на националния отбор трябва да бъде български специалист. Лошото е, че един български треньор е подложен на голям натиск от много хора. Намесени са мениджърски интереси и в повечето случаи самият наставник не знае, на кого служи", коментира Никодимов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bobygbg
14.09.2009 21:46

То в България специалисти много. То са Херо, Мъди , Овчата глава, Наско Педераско, Ицо, Кокала и други знайни и незнайни герой. Пък ако е някой чужденец нали немога да го командват Боре Перуката и компания. Ще вземе да викне някой от Славия, Черно море, Локо СФ и ще оплеска нещата. Ще изгори някое място на някой левскар, цскар или литекс. Аз съм от ЦСКА и искам да е чужденец поне да е обективен а не някаква БФС подлога *stop*

IDIMDI
14.09.2009 20:25

Господина би трябвало да знае,че рибата се вмирисва от главата.Поради тази причина всички безхаберници,които са в ръководството на футбола ни трябва да си ходят по живо и здраво.Всеки може да види грешките си,но само глупаците ги оспорват!