Дешан: Трябва да ограничим влиянието на Меси върху мача

15:33
Дешан: Трябва да ограничим влиянието на Меси върху мача

Неутрализирането на Лионел Меси или поне ограничаването на влиянието му върху играта е главната цел на французите, заяви селекционерът Дидие Дешан преди осминафинала срещу Аржентина. Той обясни, че футболист като Меси винаги може да преобърне мача и шампионите от 1998-а година трябва да бъдат особено внимателни с него.


"Меси си е Меси. Погледнете статистиката - 65 гола в 127 мача за Аржентина, така че няма да бъде зле да го пазим и неутрализираме. Знаем много добре, че той може да направи разликата между два отбора дори с много малко усилия. Най-малкото, което можем да направим, е да ограничим влиянието му върху мача", заяви френският селекционер.


Дешан продължи, че се надява със защитниците Лукас Ернандес от Атлетико Мадрид и Рафаел Варан от Реал Мадрид - двама от редовните съперници на Меси в испанското първенство, да има шанс да спре аржентинеца. Самюел Юмтити пък познава отлично качествата на звездата на Барселона, където двамата са съотборници.

 

"Не съм сигурен дали това ни дава предимство, но със сигурност не ни носи вреди. Ако вече си играл срещу него, може би си наясно с някои ситуации, които могат да се повторят на терена. Но, както ви казах, Меси си е Меси. Той може да направи разликата във всеки един момент и това го прави толкова добър футболист", каза още Дешан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация