Табарес: Португалия не е само Кристиано

16:40
Табарес: Португалия не е само Кристиано

Националният отбор на Уругвай се фокусира върху психологическата подготовка и отборната игра преди осминафиналния мач на Световното първенство по футбол срещу Португалия. Това заяви селекционерът на южноамериканския тим Оскар Табарес.


"Вече сме по-близо до осъществяване на мечтите ни. Спокойни сме преди този мач. Трябва просто да създаваме положения за нашите играчи. Не искам да мисля какво ще се случи след този мач, защото това е друга страница, която още не сме отворили. Не искам и да се фокусирам върху статистики и прогнози, защото те няма да повлияят на развитието на срещата. По-важно е да се подготвим психически и да играем като отбор. Това искаме да покажем на терена", каза той.


"Португалците са европейски шампиони и са много силен отбор. Нямаме време да обмисляме различни сценарии за този мач. Трябва просто да не даваме път на емоциите ни и да покажем най-доброто, на което сме способни", добави уругвайският селекционер.


"Те ще имат няколко футболисти от шампионския си състав на терена и това говори достатъчно за класата им. А след това идва и Кристиано Роналдо - капитан и лидер на този отбор. Трябва да го спрем колективно", завърши Табарес.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация