"Който бяга много, отпада бързо"

21:07
"Който бяга много, отпада бързо"

Разпространеното вярване, че за победа на футболния терен си трябва здраво тичане, не отговаря на истината. Или поне така показва статистиката от двубоите от груповата фаза на Световното първенство. Най-много разстояние за три мача са пробягали футболистите на Сърбия (средно 113 км), Германия (112 км), Русия (110 км), Австралия и Египет (по 109 км), като четири от тези тима вече отпаднаха. В топ 10 има още три състава, които напуснаха битката.


В същото време най-малко се е наложило да изтичат националите на Япония (средно 96 км), което е изненадващо, защото обикновено “самураите” са асоциирани със себераздаване и безкрайно търчане по игрището. Азиатците участваха в мача, който засега държи рекорда за най-нисък километраж - срещу Полша в четвъртък. В него японците изминаха 83 км, а европейците най-малко от всички - 80 км. Тук трябва да уточним, че последните минути на тази среща реално не се играха, защото футболистите спряха да се движат, изчаквайки края на мача.


Най-много в рамките на една среща - по 118 км, са изтичали Русия срещу Саудитска Арабия и Република Корея срещу Мексико.


Най-успешни според тази статистика изглеждат отбори, които са пробягали средно между 103 и 104 км. Осем от десетте такива продължават на осминафиналите

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация