Голям успех! Виктория Томова е във втория кръг на Уимбълдън

21:52
Голям успех! Виктория Томова е във втория кръг на Уимбълдън

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова постигна най-големия си успех в кариерата си досега, след като се класира за втория кръг на Уимбълдън! Софиянката победи с 2-0 (7:6, 6:1) представителката на Чехия Тереза Смиткова.

В следващия си мач Томова ще има за съперник Серина Уилямс.

Победата над Смиткова й осигури 57 000 паунда от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 135-о място.

Срещу чехкинята Вики бе стабилна от самото начало. Тя успяваше да затрудни съперничаката си при нейн сервис и да взима подаванията си. Томова поведе с 4:2 и 5:3, като на два пъти сервираше за сета. Българката не успя да го затвори, но в последвалия тайбрек започна отлично и поведе с 5:0. Смиткова спечели три точки, но след отличен прехвърлящ удар Вики поведе с 6:3 и след това спечели сета.
 
След оспорван първи гейм на втората част мачът се превърна в рецитал на Томова, която загуби само една точка в следващите три гейма. Тя поведе с 5:0, когато се стигна до първи гейм на съперничката й в сета. Малко по-късно, при втория си мачбол, тя стигна до крайния успех.
 
В сряда Вики ще се изправи срещу бившата номер 1 света и носителка на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс. 36-годишната американка преди няколко месеца се завърна на корта, след като мината година роди. В първия й турнир от Големия шлем след завръщането тя достигна до осминафиналите на "Ролан Гарос", където трябваше да се изправи срещу Мария Шарапова, но се отказа поради контузия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omilron
02.07.2018 22:03

Поздравления. Голям успех за Томова. Дано й вдъхне увереност занапред. Днес определено игра като състезател от топ 100.