Инфантино: Русия стана истинска футболна държава

12:57
Инфантино: Русия стана истинска футболна държава

Джани Инфантино похвали Русия за организацията на Световното първенство по футбол, а президентът Владимир Путин заяви, че домакинството е "унищожило" негативните стереотипи за страната. 

Путин проведе среща с Инфантино и легенди на световни футбол днес в Кремъл вчера. 
„Всички от ФИФА се влюбихме в Русия и често ще идваме тук, за да следим за това как се развива футболът в страната. Русия стана истинска футболна държава", каза президентът на световната футболна централа.
Инфантино похвали играта на руските национални и добави, че домакините могат да стигнат и до финала на световното първенство. 

На срещата присъстваха легендарни футболисти от различни страни, сред които Звонимир Бобан, Марко ван Бастен, Хорхе Кампос, Лотар Матеус, Диего Форлан, Петер Шмайхел, Рио Фърдинанд и други.

Легендарният аржентинец Диего Марадона, който е официален гост на Мондиал 2018 в Русия, не беше сред присъстващите. 
Путин от своя страна каза, че Мондиал 2018 предразполага "атмосфера на доверие и празник". 

"Десетки хиляди хора дойдоха в Русия от различни краища на света. Те могат да видят със собствените си очи как добре са посрещнати, как гражданите на нашата страна са щастливи. Всички информации в медиите и социалните мрежи успяха да унищожат негативните стереотипи за Русия. Хората видяха, че Русия е гостоприемна страна", каза Путин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация