Франция и Белгия в битка за място на финала (вероятни състави)

09:55
Франция и Белгия в битка за място на финала (вероятни състави)

Първият финалист в 21-ото издание на Световното първенство по футбол ще бъде излъчен днес в полуфинала между Франция и Белгия. Двата тима ще премерят сили от 21.00 часа на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург. Двубоят очаквано предизвика невероятен интерес, тъй като един срещу друг ще се изправят два от най-силните отбори в турнира.

Франция достигна до тази фаза, след като в предишния кръг се справи с коравия тим на Уругвай с 2:0. Срещу южноамериканците „петлите“ отново демонстрираха типичния за Дидие Дешан прагматичен стил на игра, който обаче до момента продължава да им носи успех. Головете на Рафаел Варан и Антоан Гризман, подплатени със солидното представяне на Юго Лорис под рамката на вратата, гарантираха на Франция класиране в топ 4 на турнира за шести път в тяхната история (1958, 1982, 1986, 1998 и 2006).

От своя страна на четвъртфиналите Белгия елиминира сочения от всички за основен фаворит за титлата в Русия състав на Бразилия. „Червените дяволи“ се наложиха над пълния със звезди тим на Селесао с 2:1 и показаха защо този състав на Роберто Мартинес често е считан за един от най-талантливите в историята на Белгия. С играчи като Еден Азар, Ромелу Лукаку и Кевин Де Бройне феновете могат да очакват нещо голямо от този отбор, който осигури едва второто класиране за страната на полуфинал на Световно първенство след 1986 година.

Трябва да се отчете и впечатляваща серия, в която се намират „червените дяволи“, които не познават вкуса на поражението в последните си 24 мача (19 победи и 5 равенства). За последно те загубиха през септември 2016 г. от Испания.

Големият отсъстващ за белгийците ще е бранителят на Пари Сен Жермен Тома Мюние, който ще пропусне полуфинала заради натрупани жълти картони. За Франция пък в игра след наказание се завръща халфът Блес Матюиди, който най-вероятно ще се върне в стартовия състав за сметка на Корентен Толисо.

Досега Франция и Белгия са изиграли общо 74 мача помежду си, от които само 2 са били на световни финали. И в двата случая победители са ставали „петлите“, като последният им сблъсък бе в малкия финал на Мондиала в Мексико през 1986, спечелен от французите с 4:2.

Вероятни състави:

Франция - Юго Лорис; Бенжамен Павар, Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Лука Ернандес; Н'Голо Канте, Блес Матютиди, Пол Погба, Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Оливие Жиру

Белгия - Тибо Куртоа, Ян Вертонген, Венсан Компани, Томас Вермален, Тоби Алдервейрелд, Яник Ферейра-Караско, Аксел Витсел, Кевин Де Бройне, Насер Шадли, Еден Азар, Ромелу Лукаку

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация