Саутгейт: Ще бъдем готови за мача за третото място

14:30
Саутгейт: Ще бъдем готови за мача за третото място

Отборът на Англия ще бъде готов за мача за третото място на Световното първенство в събота срещу Белгия, увери селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт след поражението от Хърватия с 1:2.

"Разбира се, мач за третата позиция не е това, за което мечтаеш. Имам два дена за подготовка. Без съмнение, ние желаем да демонстрираме своята гордост и да се изявим по най-добрия начин на терена. Когато обличаш фланелката на националния отбор, винаги си прицелен в победата. Ще направим всичко необходимо, ще бъдем готови. Работихме много, направихме големи стъпки напред заедно с нашите запалянковци. Искаме да продължим да вървим напред", коментира Саутгейт след мача.

Относно представянето на лидера Хари Кейн, селекционерът каза: "Кейн хвърли всичките си сили. Той игра много добре на този турнир и не мога да искам повече от него - нито като човек, нито като капитан. Той направи всичко, което беше нужно".

Саутгейт е убеден, че Англия върви по правилния път. "Искаме да станем отбор, който влиза в 1/4 финали, 1/2 финали и финали. Това е нашата дългосрочна цел. Вече доказахме, че това е възможно. Сега имаме нови ориентири, ново ниво на надежди. Гордея се с футболистите ми. Не сме идеален отбор, все още не сме в пика си. Трябва да вървим напред. Удаде ни се да надиграем отбори, които досега не бяхме побеждавали. Мисля, че и следващият ни мач ще бъде много интересен. Играем зрелищен атакуващ футбол, създаваме положения във всеки мач. Преимуществото ни при стандартните положения е чудесно, но ние акцентирахме в това на тренировките", отбеляза специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация