Берое остана непобеден и след последната контрола

21:19
Берое остана непобеден и след последната контрола

Берое остана непобеден в контролите, след като днес се наложи с 1:0 срещу Ботев Гълъбово в последна контрола, която се игра на Спортна база „Берое“. Единственото попадение в срещата отбеляза Алфредо Мартинс в 71-та минута. Срещата бе ръководена от Антон Тончев, за когото това бе последен мач, в който той е главен рефер.

През първото полувреме отборът на „Берое“ владееше инициативата и играчите на Александър Томаш имаха голямо превъзходство при владеенето на топката през първите 45 минути.

Първата по-опасна ситуация в мача бе в 14-та минута пред вратата на „Ботев“  и стана след статично положение. Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле, където Алкан се извиси над всички и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

В 23-та минута Алфредо премина през двама футболисти на съперника. Бразилският футболист запази топката в свое притежание с доза късмет и излезе на добро положение, но ударът му бе блокиран.

Рубен Бригидо излезе сам срещу Пламен Колев в 27-та минута и се опита да го преодолее от малък ъгъл, но вратарят на Ботев успя да спаси.

Иван Минчев отправи удар от разстояние в 35-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Пламен Колев.

През втората част ситуацията на терена не се промени и отново играчите на „Берое“ имаха предимство в играта.

Домакините  организираха много добра атака в 50-та минута, когато Иван Минчев пусна перфектен извеждащ пас към Борислав Цонев, който с едно докосване прати топката във вратата на Ботев, но бе маркирана засада при подаването към 10-ката.

Първото по-опасно положение пред вратата на „Берое“ бе в 58-та минута, когато Иван Винков отправи хубав диагонален удар, но топката премина над напречната греда на вратата на Душан Перниш.

„Берое“ поведе в резултата в 71-та минута, когато Алфредо Мартинс с удар от около 24 метра вкара топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата на „Ботев“.

Ботев Гълъбово можеше да изравни резултата в 75-та минута, когато Ивайло Ангелов центрира остро в наказателното поле на Берое, където се получи неразбирателство между Душан Перниш и Камен Хаджиев, но нямаше нито един нападател в червено, който да засече топката.

Минута по-късно Матеус Леони центрира прострелно в наказателното поле на Ботев Гълъбово, но Алфредо и Меска не успяха да засекат топката.

„Берое“ започва новия сезон в Първа лига с гостуване на „Славия“ на 23 юли от 20:30 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация