Путин: Световното разруши митовете за Русия

18:17
Путин: Световното разруши митовете за Русия

Световното първенство по футбол премина успешно, един от неговите резултати е разрушаването на антируските митове и предубеждения. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на галаконцерта „Нощ в Болшой“ в прочутия оперен и балетен театър.

Русия основателно и отговорно се подготви за шампионата. Искрено се радваме, че Световното първенство беше успешно и обедини милиони хора по света. Нашите усилия бяха оценени по достойнство и от спортистите, и от медиите, и от феновете“, заяви стопанинът на Кремъл.

Путин подчерта, че „пристигайки в Русия, за да подкрепят своите национални отбори, феновете са представили цялото многообразие на световното футболно семейство, но най-важното е, че са показали най-добрите качества на това семейство: дружбата, верността към спортните принципи, идеалите за равенство и взаимно уважение“. Държавният глава изрази признателност за милионите добри думи, казани от гостите по адрес на Русия.

„Радваме се, че нашите гости видяха със собствените си очи, че рухнаха митовете и предубежденията“, каза Путин и добави, че до финалът остават броени часове. „И днес, в навечерието на финалния мач на главния футболен турнир на планетата, аз съм убеден, че нас ни обединяват общи чувства: ние с нетърпение очакваме мача, който ще определи лидера на световния футбол, но едновременно с това сме тъжни, че грандиозният спортен празник, който подари толкова много положителни емоции и ярки впечатления, е почти приключил“, заключи руският президент.

Финалният мач ще се играе в неделя от 18.00 часа московско и българско време между отборите на Франция и Хърватия на стадион „Лужники“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация