Хърватските национали дариха 23 милиона евро премия на детска фондация

09:40
Хърватските национали дариха 23 милиона евро премия на детска фондация

Спортно-техническият щаб и футболистите на Хърватия ще дарят всичките 23 милиона евро, спечелени на Световното първенство, на детска фондация.


Това се казва в отворено писмо на селекционера Златко Далич, в което той остро напада политиците в страната.


“Това поколение показа, че е колектив от големи футболисти и може да достигне до върха на света без значение от държавата, бюджета или размера на страната. Пиша тези редове заради трудните времена на Хърватия. Хърватия е най-бедната страна в Европейския съюз (б.р. всъщност България и Румъния са по-бедни), управлявана от хора, които се считат за членове на престъпни организации. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони в последните 20 години. Днес в Хърватия пенсионерите не смогват да покрият основните си нужди, младите хора не могат да си позволят образование, здравето е на много ниско ниво, а съдебната власт защитава богатите и е корумпирана”, започва речта си Далич.


“Всеки един от отбора ще дари премията си от Мондиала в Русия на фондация за децата на Хърватия. Тази фондация ще финансира летните ваканции на децата, които никога не са виждали Адриатическо море”, написа още треньорът на “шахматистите” в послание, публикувано във Facebook страницата на хърватската федерация.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация