Никола Спасов: Царско село ще се бори за промоция в елита

15:12
Никола Спасов: Царско село ще се бори за промоция в елита

Треньорът на Царско село Никола Спасов е останал доволен от селекцията и проведената подготовка на тима. Наставникът е уверен, че отборът му има нужните качества, за да се бори за място в елита.

"Като подготовка всичко протече нормално, по плана ни. Нямам никакви оплаквания, направихме пет контролни срещи. Селекцията мисля, че беше добра. В момента всичко е нормално и очакваме първенството. На практика това е нов отбор на Царско село, защото имаме 11 нови футболисти - двама вратари и още девет полеви играчи. Имаме доста интересни нови футболисти в отбора, например Веско Минев, Илиян Йорданов, Ники Дюлгеров, Влади Семерджиев, Ивайло Марков, Васко Калоянов. Това са все познати момчета с опит в Първа лига. Мисля, че с тази селекция ставаме доста сериозен отбор. Не че досега не бяхме такъв, но конкуренцията според мен налага да се вземат още по-добри футболисти. Ние го направихме и нашата селекция ми се струва завършена. Пет контролни срещи мисля, че са достатъчни, тъй като имах нужда и от тренировки с отбора, за да мога да опозная футболистите. Селекцията течеше през цялото време. В крайна сметка не успяхме всички футболисти да ги съберем навреме, но момчетата, които бяха в отбора, проведоха на добро ниво контролните срещи. Имахме добри моменти и лоши, но в крайна сметка съм доволен от контролите", каза Николай Спасов в Пресклуб България. Относно амбициите на отбора, той сподели, че първенството наистина ще бъде много трудно с оглед на конкуренцията, но Царско село ще бъде сред претендентите за първата позиция.

"Наистина съжалявам, че в последното първенство така се развиха нещата за Царско село, мисля, че заслужаваха да влязат в Първа лига. Както и да е, това е история. С оглед на амбициите на клуба, на собственика Стойне Манолов, моите и селекцията, която направихме, мисля, че сме основен конкурент за първото място във Втора лига. Имаме необходимите условия, имаме футболистите, всички предпоставки да се борим за първото място", каза Спасов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация