Надал е първият сигурен участник на финалите в Лондон

21:17
Надал е първият сигурен участник на финалите в Лондон

Световният номер 1 Рафаел Надал се превърна в първия тенисист, класирал се за Финалите на световния тур в Лондон, след като се класира за полуфиналите на Мастърса в Торонто.

Тази нощ испанският тенисист победи Марин Чилич в три сета, за да продължи напред на Роджърс Къп, като по този начин си осигури участие в престижния заключителен турнир за 14-та поредна година. „Да се класирам за Финалите 14 поредни пъти е страхотно за мен“, сподели левичарят от Майорка, който обаче нито веднъж не е печелил надпреварата, в която участват осемте най-добри тенисисти през сезона.

За момента сигурни за участие в Лондон този ноември изглеждат Александър Зверев и Роджър Федерер, а Хуан Мартин дел Потро, Новак Джокович, Марин Чилич, Доминик Тийм и Кевин Андерсън също заемат позиции, които дават право на участие в британската столица. Шампионът от миналата година Григор Димитров ще се изкачи до 13-та позиция в надпреварата след достигането на четвъртфиналите в Торонто, но за момента е на цели 1400 точки от последното място, даващо право на участие на Финалите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация