Франция е лидер в ранглистата, България на 47-о място

15:56
Франция е лидер в ранглистата, България на 47-о място

Световният шампион Франция се изкачва с шест места и вече е на върха в ранглистата на ФИФА за август, с която дебютира и новата формула за определяне на точките на националните отбори. Според промените в системата, одобрени от Съвета на ФИФА през юни, отборите вече добавят или губят точки от предишния си сбор в зависимост от представянето си през месеца, вместо да се определя среден сбор за определен период от време, както беше преди.

Новото точкуване води до някои сериозни размествания в класацията, като новите шампиона на света вече са на първото място, на което за последно са били през май 2002-ра година.

Сериозно изкачване има и за финалиста от Русия Хърватия, който скача от 20-то до 4-то място, а бронзовият медалист Белгия измества Бразилия от второто място. Силното представяне на Англия носи на Трите лъва изкачване с шест позиции до шесто място, а достигналият четвъртфиналите на Мондиала тим на Уругвай напредва с девет позиции до пето място.

Най-сериозният спад очаквано е за бившия световен шампион Германия, който отпадна още в груповата фаза на първенството и от върха пада директно до 15-то място.

Отборът на Аржентина излиза от топ 10 и вече на 11-та позиция, а с най-много места (20) се смъква провалилият се отбор на Египет, който загуби и трите си мача в Русия и вече е на 65-то място. За сметка на това домакините от Русия се изкачват с 21 места нагоре до 49-та позиция. Въпреки това, те остават зад националния отбор на България, който след изкачване с две позиции достига до 47-мо място в ранглистата.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация