Григор отпадна още на старта на US Open след тежка загуба от Вавринка

23:52
Григор отпадна още на старта на US Open след тежка загуба от Вавринка

Григор Димитров претърпя тежка загуба от Стан Вавринка в три сета и приключи участието си в Откритото първенство на САЩ още в първи кръг. Швейцарецът спечели отделните части с 6-3, 6-2, 7-5 и във втори пореден турнир от Големия шлем елиминира първата ни ракета, след като стори същото и на Уимбълдън.

В първия сет Григор пропусна брейкбол още в стартовия гейм, а пред Вавринка се откри първа възможност за пробив в осмия гейм, реализира я и поведе с 5-3, след което не сбърка на сервиса си и затвори сета в своя полза.

Следващата част не започна никак добре за българина, след като Вавринка поведе с 4-0 с пробиви в първия и третия гейм. Григор успя да спре серията на швейцареца, а в седмия гейм при резултат 1-5 отново имаше проблеми на своя сервис, но спаси три сетбола и намали на 2-5. Шампионът от 2016 г. в следващия гейм поведе с 40-15, изпусна още три сетбола, но в крайна сметка взе подаването си и се доближи на сет от победата.

В третата част Григор Димитров отново сервира пръв и този път спечели подаването си, при това на нула, а в следващия гейм поведе с 40-0, но пропиля и трите брейкбола. Първата ни ракета постепенно вдигна нивото си и за разлика от предните сетове, бе напълно равностоен на съперника си. Той направи своя удар в осмия гейм и поведе с 5-3, но Вавринка отговори с мигновен рибрейк, а Димитров подивя и счупи ракетата си.

При резултат 5-5 в 11-ия гейм Вавринка получи нови два шанса за пробив и оползотвори втория, за да се доближи на гейм до крайния успех. След това 33-годишният швейцарец спечели подаването си и сложи край на спора. Резултатът в мачовете между двамата вече е равен - 4-4.

Във втори кръг Вавринка ще играе с победителя от мача между американеца Колин Алтамирано или французина Юго Умбер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация