Пълният състав на България за първите ни два мача от "Лигата на нациите"

14:19
Пълният състав на България за първите ни два мача от "Лигата на нациите"

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Петър Хубчев обяви пълния списък на разширения състав за мачовете със Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). За първи път от дълги години цели 16 играчи от родното първенството попадат сред 23-та футболисти, които ще представляват "трикольорите" в първите мачове на новия турнир на УЕФА - "Лигата на нациите". Лошата новина за Хубчев е, че Спас Делев, който беше повикан, е аут поради контузия.


Най-много представители има от ЦСКА-София. Цели петима играчи на "червените" попаднаха в състава - Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Кирил Десподов, Кристиян Малинов и Ангел Лясков. Тимът на Берое е с трима представители - Мартин Райнов, Александър Цветков и Борислав Цонев. Черно море има двама - Благой Макенджиев и Радослав Василев. Капитанът на Левски Иван Горанов е с дебютна повиквателна. Шампионът Лудогорец също има само един футболист - Антон Недялков, който може да играе централен защитник и ляв бранител. Капитанът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, крилото на Славия Галин Иванов, както и младокът от Дунав Светослав Ковачев, който е собственост на шампионите, също попаднаха в тима.


Така в състава има цели петима дебютанти за "лъвовете" - Ангел Лясков, Иван Горанов, Борислав Цонев, Мартин Луков и Светослав Ковачев, които за първи път получават повиквателни.


България е в квалификационна група 3 от Лига C на Лигата на нациите 2018/19 заедно с отборите на Норвегия, Словения и Кипър. Победителят в групата ще спечели промоция за Лига B от следващото издание на надпреварата, както и право на участие в баражите за класиране на Евро 2020.


Интересното е, че от последната среща на България срещу Казахстан в Унгария, когато "трикольорите" спечелиха с 2:1, цели четирима титуляри от мача с тима на Станимир Стилов, не попаднаха в състава - Станислав Манолев, Цветомир Панов, Георги Миланов и Спас Делев. Освен тях още трима, които влязоха резерви, не са сред 23-ата на Хубчев - Радослав Кирилов, Михаил Александров и Ивайло Чочев.


Тогава в групата от 21 футблисти на България бяха още четири играчи, които не са сред повиканите за мачовете през септември - Петър Занев, Иван Минчев, Божидар Митрев и Камен Хаджиев. Всичко това прави 11 различни футболисти от мачовете между Казахстан и Словения, като много от тях са контузени, други са без отбори, трети резерви в тимовете си, а четвърти не задоволят селекционера с изявите си.

Това е финалната група на България за Словения и Норвегия:

Вратари:
Пламен Илиев (Астра, Рум), Мартин Луков (Локомотив Пд), Благой Макенджиев (Черно море)

Защитници:
Ангел Лясков (ЦСКА-София), Николай Бодуров (ЦСКА-София), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), Иван Горанов (Левски), Антон Недялков (Лудогорец), Страхил Попов (Касъмпаша, Тур), Васил Божиков (Слован Братислава, Слвк)

 

Полузащитници:
Георги Костадинов (Арсенал Тула, Рус), Божидар Краев (Мидтиланд, Дан), Симеон Славчев (Карабах, Азер), Мартин Райнов (Берое), Александър Цветков (Берое), Борислав Цонев (Берое), Кристиян Малинов (ЦСКА-София), Тодор Неделев (Ботев Пд), Галин Иванов (Славия), Светослав Ковачев (Дунав)

 

Нападатели:
Ивелин Попов (Спартак Москва, Рус), Кирил Десподов (ЦСКА-София), Радослав Василев (Черно море)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
29.08.2018 16:02

е това ли са нападателите киро десподов е крило а КОЙ е радослав василев???? Св.ДЯКОВ ИГРАЕ ВСЯКА ГОДИНА В ШЛ И ЛЕ ама ние викаме рапоните от берое само боби цонев заслужава М.райнов кой го прави футболист като от него нищо не става незнам.Това като с Влади гаджев и той беше така преспективен пък сега къде е ????