Жребият е изтеглен: Вижте групите на Шампионската лига за сезон 2018/19

20:13
Жребият е изтеглен: Вижте групите на Шампионската лига за сезон 2018/19

Жребий за груповата фаза на Шампионската лига: 

Група А: Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Монако, Брюж 

Група В: Барселона, Тотнъм, ПСВ Айндховен, Интер Милано 

Група С: Пари Сен Жермен, Наполи, Ливърпул, Цървена Звезда 

Група D: Локомотив Москва, Порто, Шалке, Галатасарай 

Група Е: Байерн Мюнхен, Бенфика, Аякс, АЕК 

Група F: Манчестър Сити, Шахтьор Донецк, Олимпик Лион, Хофенхайм 

Група G: Реал Мадрид, Рома, ЦСКА Москва, Виктория Пилзен 

Група Н: Ювентус, Манчестър Юнайтед, Валенсия, Йънг Бойс

Финалът на надпреварата в това издание на Шампионската лига ще се играе на стадиона на Атлетико Мадрид „Уанда Метрополитано“.

По време на церемонията по теглене на жребия бяха раздадени и годишните награди на УЕФА.

Кейлор Навас получи приза за вратар на сезона в Шампионската лига. Негови конкуренти за отличието бяха Алисон и Джанлуиджи Буфон. Серхио Рамос се пребори с конкуренцията на Марсело и Рафаел Варан за наградата на УЕФА за защитник на изминалия сезон. Лука Модрич изпревари Тони Кроос и Кевин де Бройне за халф на сезона, а Кристиано Роналдо очаквано бе предпочетен пред Мохамед Салах и Лионел Меси.

На Дейвид Бекъм бе връчена наградата на президента за 2018 г., която се връчва за изключителни постижения, професионализъм и образцови лични качества.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
31.08.2018 05:25

Доста тежка група за Юнайтед за жалост. :( Спънката изглежда доста вероятна...

lilikoli
30.08.2018 20:20

Роналдо си идва у дома ! група С ще е лудница , сити и байерн с лесен жребий , а група Д е един път. Важното е, че ще има интересни мачове още в групите

Matteo_Poker
30.08.2018 19:50

Защо първите 4 групи са в синьо,а другите 4 в червено ? Освен ,че не може една и съща държава да се пада в една група има и друго правило какво е ?

Matteo_Poker
30.08.2018 22:38

Някъде четох ,че е заради това да се получи натоварване ,смисъл принципно отборите ,които ще играят вторник ШЛ ,играят в техните си първенства в събота,а тези в сряда играят в неделя.Иначе A,B,C,D група са повечето интересни мачове ,а при групите са във вторник и в един същ час няма да може да се гледа всичко наведнъж.

Hazarddddd
30.08.2018 22:32

Сините групи играят в единия ден, а червените в другия. Може би целта е да има зрелища и в двата дни. За второто обаче не съм сигурен.

Matteo_Poker
30.08.2018 14:25

Въпреки наличието на много топ отбори след промените относно топ 4 първенствата топ 4 отборите директно да се класират в групи ,гаранция за супер интрига няма.Най-интересната група ще е на Ливърпул заради това,че са в 3-та урна.Ако вчера Бенфика бе отпаднала ,Ливърпул щеше да 2-ра урна.Няма как с един полуфинал да ти се вдигне коефициента им.
Лично за мен от към разнообразие за Реал Мадрид ми се иска да се паднат с отбори с ,които не са играли от много време и може би изобщо официален мач.Група : Реал Мадрид - Порто/Бенфика - Монако/ПСВ - Интер (4-та урна са играли само с Галатасарай,но пък в група с Интер ще е по-интересно въпреки формата им) .Иначе за интригуващи сблъсъци група : Реал Мадрид - Рома/Наполи - Ливърпул - Галатасарай