Хубчев: Ще подходим напълно сериозно и отговорно към новия турнир

17:45
Хубчев: Ще подходим напълно сериозно и отговорно към новия турнир

Националният отбор на България ще подходи абсолютно сериозно към предстоящия нов турнир на УЕФА - Лига на Нациите. Това увери селекционерът на представителния ни отбор Петър Хубчев на пресконференция в Националната футболна база "Бояна".

"Всички в отбора са здрави, с оплаквания и незначителни болежки са само двама, сериозно контузени няма. Оценката на феновете и ръководството за нивото ни идва от резултатите, по това ни оценяват. В треньорския щаб сме убедени, че ще подходим абсолютно сериозно към тези шест мача. Нещо повече, не мога да представя как един двубой може да се приеме несериозно, дори и той да е приятелски и в това сме убеждавали момчетата. Викали сме тези, които изпълняват тези изисквания, а ако някой не е съгласен с това, повече няма да получи повиквателна. Няма как да се подцени който и да е мач на националния отбор и ще се опитаме да предадем това на момчетата, когато се съберем всички. Повикали сме футболисти с качества, благодарение на които искаме да сглобим борбен отбор и това е личната ми мотивация.

В никакъв случай няма да бъде подценена дори и една тренировка. 11 нови момчета има в отбора, опитваме се да наложим и някои много млади.

Наблюдаваме постоянно таланти, които могат да се развият и да помогнат на отбора. Изборът не е много голям, тъй като във водещите отбори преобладават чужденците и това е нормално. С това разполагаме и според нашите вижданията това са хората, които са най-заслужили да бъдат в националния отбор", каза Хубчев пред репортерите. Според него, първенството на България е започнало много интересно и това го показва класирането. Помощниците на Хубчев са изгледали на живо някои мачове на предстоящите съперници и са запознати с качествата им. България стартира в турнира с гостуване на Словения на 6 септември и с домакинство на Норвегия три дни по-късно. Хубчев бе категоричен, че в българския отбор вече няма изявени лидери, на които всички да разчитат и да носят отбора на гърба си. Хубчев даде за пример Световното първенство, на което Роналдо и Меси не успяха да решат проблемите на отборите си, а Хърватия с много силна колективна игра стигна до финала. "Гаранции не мога да дам, че ще се класираме за Европейското. Да надграждаме, за това сме тук", заключи Хубчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация