Как Челси пропусна да привлече Мбапе за без пари

18:09
Как Челси пропусна да привлече Мбапе за без пари

Един от най-големите таланти на световния футбол - Килиан Мбапе, е бил близо до това да стане играч на Челси още през 2012-а, когато е бил едва 13-годишен. Това разкрива бившият скаут на Челси Даниел Бога, който е забелязал качествата на французина и го е поканил на проби в рамките на седмица. Още тогава Мбапе е демонстрирал способностите си с топка в крака, но от клуба са поискали след известно време талантът да дойде за още един пробен период, за да се убедят, че той може да се справи с особеностите на английския футбол. Майката на Мбапе, която го е съпровождала в Лондон, обаче е отказала синът й да кара втори пробен период и е отсякла, че Челси трябва да вземе Мбапе още в същия момент, или след пет години клубът ще се върне за него и ще трябва да плати 50 милиона евро.


Ето и интересния разказ на Бога за проваления трансфер: "Докарах го тук заедно със семейството му. Той беше толкова талантлив, колкото е и сега. Игра срещу Чарлтън и победихме със 7:0. След седмица се срещнахме в офиса. Казахме им: "Вижте, оценяваме това, което видяхме от теб, но искаме да те поканим за още един пробен период и след това ще видим". Помня какво ни каза майка му в този ден. Тя говореше на френски, а аз превеждах. Тя ми каза: "Момчето ми няма да идва за повече проби. Ако го искат, трябва да го вземат сега, или ще се върнат след пет години, когато ще трябва да платят за него 50 милиона евро."


Бога, който тогава не е превел тези думи на майката, добавя: "Той имаше много качества, но в Англия искат да видят, че играчът може да се връща назад и да работи здраво на терена. По онова време той не го правеше. В дефанзивен план не бе на това ниво. Когато притежаваше топката, беше невероятен, но без топка не полагаше много усилия. В Челси искаха да го видят отново, за да разберат дали може да се развие в тази посока. Мисля, че заради това искаха да се върне. Трябваше да го вземат. Но това е лесно да се каже сега. По онова време обаче Челси имаше много добър отбор."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация