Ливърпул подчини Тотнъм в дербито (видео)

16:41
Ливърпул подчини Тотнъм в дербито (видео)

Перфектният старт на Ливърпул от началото на сезона продължи с победа с 2:1 над Тотнъм на "Уембли". Лидерът в Премиър лийг отново показа много стабилна игра и заслужено надделя над един от директните си конкуренти за челните места. Жоржиньо Вайналдум (39') и Роберто Фирмино (54') се разписаха за мърсисайдци, които вече имат пет победи от пет мача, в които допуснаха едва два гола. Ерик Ламела вкара за домакините в добавеното време. За "шпорите" това бе втора поредна загуба, след като в миналия кръг те отстъпиха и на Уотфорд.

Ливърпул печели първите си пет мача за първенство за първи път от 27 години.

 

Още в първата минута Роберто Фирмино прати топката във вратата на Ворм, но попадението бе отменено заради засада на Садио Мане. Сенегалецът посегна към топката, но така и не успя да играе с нея. Засадата обаче бе маркирана.


Секунди след това Фирмино и Мане отново опитаха да комбинират в наказателното поле, но топката бе изчистена в корнер.


Първите минути бяха изцяло за Ливърпул.
В 22-рата Ерик Дайър върна лошо топката назад, от което се възползва Мохамед Салах, който се вряза на скорост между двамата централни бранители на Тотнъм и стреля, но Ворм изби, а след това и улови топката.


В 27-ата минута домакините организираха най-добрата си атака до момента, след като Трипиър свали с едно докосване топката към Ериксен, който опита да центрира към Кейн, но Кейта се намеси много добре в отбрана и изчисти в корнер. Минута след това Ериксен получи фаул на границата на наказателното поле след единоборство с Мане. Датчанинът изпълни, но Алисон улови сигурно.
Това бе и най-добрият период за "шпорите" преди почивката.


В 32-рата минута гостите претендираха за дузпа, след като Салах овладя едно подаване към него, след което падна в наказателното поле. Сигнал обаче не последва, а липсваше и повторение, което да покаже какво точно се случи в тази ситуация.


В 39-ата минута Ливърпул изпълни корнер. Топката бе насочена към Ван Дайк на близката греда. Вертонген го задържа, а Ворм не успя да се намеси добре. Топката стигна до Вайналдум, който стреля с глава. Ворм опита за втори път да се намеси и успя, но топката вече бе преминала голлинията, което бе доказано и от технологията - 0:1.


Това бе първи гол за холандеца в гостуване на Ливърпул в Премиър лийг.


Тотнъм пък получи пето попадение във вратата си от началото на сезона след удар с глава.


"Шпорите" стартираха активно втората част, но още в 48-ата минута Ливърпул можеше да удвои аванса си. Мане проби отляво, след което върна към Робъртсън, който центрира към далечната греда. Топката срещна страничния стълб. В 50-ата минута Мане получи в наказателното поле, обърна се и стреля от 12-13 метра, но Ворм изби.


В 50-ата минута домакините създадоха най-чистото си положение до момента. Моура, който започна много надъхано втората част, проби отляво, елиминира Гомес, останал далче зад него, и стреля в близкия ъгъл. Алисон само изгледа топката, която чукна външната страна на гредата и излезе в аут.
В 54-тата минута Ливърпул нанесе втория си удар. Мане проби отляво, след което центрира по земя. Вертонген опита да пресече, пращайки топката в гредата. След това кълбото се разходи по голлинията, а Ворм отново не успя да го улови. Фирмино бе зад гърба на стража и просто подложи крак - 0:2.
Ливърпул продължи да действа много опасно на контраатака. В 64-тата минута трима играчи в червено се озоваха срещу двама съперници. Акцията завърши с шут на Кейта, който обаче бе спасен от Ворм.


1/4 час преди края Роберто Фирмино трябваше да напусне принудително терена, след като получи неволен удар от Веротнген в областта на окото.
В 81-вата минута Ворм спаси опасен диагонален удар на Салах.


В 93-тата минута Ерик Ламела върна надеждите на Тотнъм. Корнер пред вратата на Ливърпул бе отклонен към далечната греда, където аржентинецът овладя и след това стреля в далечния ъгъл за крайното 1:2.


В последната секунда Сон падна в наказателното поле след единоборство с Мане. Домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена.
Ливърпул има 15 точки и голова разлика 11:2. Тотнъм изостава вече на шест точки от мърсисайдци.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация