Ливърпул удари ПСЖ в края и спечели мегаспектакъла на "Анфийлд" (видео)

00:05
Ливърпул удари ПСЖ в края и спечели мегаспектакъла на "Анфийлд" (видео)

Миналогодишният финалист Ливърпул пречупи с 3:2 Пари Сен Жермен на своя стадион “Анфийлд” в един от най-интригуващите мачове в първия ден на новото издание на Шампионската лига. 

В герой за мърсисайдци се превърна Роберто Фирмино. Бразилецът се появи в игра като резерва и във втората минута на добавеното време донесе победата на водения от Юрген Клоп тим. Преди това Даниел Стъридж бе точен с глава в 31-ата минута, а в 36-ата Джеймс Милнър вкара гол от дузпа за 2:0. Резултатът стана 2:1 в 40-ата минута след гол на Тома Мюние. 

В 83-ата минута Килиан Мбапе изравни за ПСЖ, но това не бе всичко в този мач от Група "С". В 92-ата минута Фирмино порази вратата на Алфонс Ареола и наставникът на гостите Томас Тухел отново си тръгва с драматична загуба от "Анфийлд", след като преди време такава претърпя воденият от него тогава тим на Борусия (Дортмунд). 

Така Ливърпул записа нова победа след петте поредни във Висшата лига, а ПСЖ за първи път през сезона усети вкуса на поражението, след като също е 5 от 5, но в Лига 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация