Табарес остава начело на Уругвай

17:43
Табарес остава начело на Уругвай

Селекционерът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес преподписа с представителния тим и ще ръководи ,,урусите“ до Световното първенство в Катар през 2022 година. Всичко това се случва въпреки здравословните проблеми на 71-годишния наставник. Той страда от заболяване на нервната система, заради което е принуден да използва патерици.

Табарес пое Уругвай за първи път през 1988 година и остана начело на отбора в следващите две години. През 2006 година той отново се завърна на треньорското кормило и оттогава е постоянен мениджър на южноамериканците. Селекционерът е рекордьор по срещи като треньор със своите 185 мача в историята на международните отбори. Освен това с него за наставник Уругвай е неизменен участник на световни финали, като се класира за последните четири големи форума и достигна до полуфиналите през 2010 година в Южна Африка, където бе победен от Холандия и четвъртфиналите в Русия през тази година, където допусна поражение от бъдещия световен шампион Франция. През 2011 година Табарес изведе отбора до титлата в ,,Копа Америка“.

Ръководството на старши треньорът съвпадна с поколение от силни футболисти в уругвайския национален отбор като нападателите Луис Суарез и Единсон Кавани, както и вече отказалия се от представителния тим Диего Форлан. Решението дойде в момент, когато Уругвай се нуждаше от спокойствие след възникналия хаос поради оставката на президента на Уругвайската футболна федерация Вилмар Валдес. Следващите два мача за Уругвай ще са приятелски срещи с Япония и Южна Корея през октомври.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация