Европа отново е победител в Лейвър Къп

15:10
Европа отново е победител в Лейвър Къп

Отборът на Европа за втора поредна година спечели отборното първенство Лейвър Къп, след като победи Света с 13-8 в зала „Юнайтед Сентър“ в Чикаго.

Възпитаниците на Бьорн Борг трябваше да се потрудят много здраво, за да стигнат до трофея, като в първия мач за деня Роджър Федерер и Александър Зверев изпуснаха два мачбола срещу Джак Сок и Джон Иснър, преди американците да се наложат в дългия тайбрек за крайното 4-6, 7-6(3), 11-9. С този успех отборът на Света за първи път поведе в резултата, излизайки напред с 8-7 преди заключителните три мача на сингъл.

Във втория мач Федерер и Иснър се изправиха един срещу друг на сингъл, като очаквано не се стигна до нито един пробив в двубоя. Американецът се наложи в първия тайбрек на 5, след което изпусна три мачбола във втория сет, а Федерер бе безпощаден в дългия тайбрек и в крайна сметка спечели с 6-7(5), 7-6(8), 10-7, за да доближи своя отбор на една победа от крайния успех.

В следващата среща на корта излязоха Александър Зверев и Кевин Андерсън, който предния ден бе победил Новак Джокович в три сета. Андерсън започна уверено и взе първия сет след тайбрек, но се пропука в края на втората част, която германецът спечели със 7-5. В дългия тайбрек финалистът от Уимбълдън поведе със 7-5, но Зверев намери сили да вземе пет поредни точки и да затвори мача, донасяйки крайния успех за Европа.

По този начин не се стигна до заключителна битка между Новак Джокович и Ник Кирьос, а крайният резултат бе 13-8 в полза на Европа. Следващото издание на Лейвър Къп ще се проведе в Женева, а капитани на двата тима отново ще бъдат Бьорн Борг и Джон Макенроу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация