Пак не дадоха Европейското на Турция, Германия ще бъде домакин през 2024 г.

18:22
Пак не дадоха Европейското на Турция, Германия ще бъде домакин през 2024 г.

Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол през 2024-та година. Германия победи другия кандидат за домакинството Турция след гласуване на Изпълнителния комитет на УЕФА в Нион, Швейцария.

"Процедурата по избор на домакин бе прозрачна, гласуването бе демократично, а всяко демократично взето решение е правилното решение. Мога само да кажа, че чакам с нетърпение едно фантастично Европейско първенство през 2024", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин, малко след като победи името на страната-победител на пресконференция в централата на организацията.

Германия и Турция бяха единствените два кандидата за домакинството на Евро 2024, в което ще участват 24 отбора. За последно Германия бе домакин на голям футболен форум през 2006-та година, когато прие Световното първенство. Страната обаче не е била домакин на Европейско първенство след обединението си, като ФРГ прие Евро 1988. Мачовете от шампионата след шест години ще се проведат на 10 стадиона в страната, а общият капацитет за зрители на надпреварата ще бъде 2,78 милиона, с 290 хиляди повече от това, което предлагаше Турция.

Общо 10 стадиона в страната ще приемат мачове от шампионата. Положителното за Германия е, че всички стадиони са в много добро състояние и са готови да бъдат домакини на мачове от най-висок ранг, което означава, че страната няма нужда да влага средства в реновиране на съоръженията. Предстои домакините да определят и разпределението на мачовете по различните стадиони, но почти сигурно финалът на турнира ще се играе на Олимпиащадион в Берлин.

10-те стадиона, които ще приемат мачове от Евро 2024:

Олимпиащадион в Берлин 

Алианц Арена в Мюнхен 

Вестфаленщадион в Дортмунд 

Ред Бул Арена в Лайпциг 

Райненергие в Кьолн 

Фелтинс Арена в Гелзенкирхен 

Фолкспарк в Хамбург 

Комерцбанк Арена във Франкфурт 

Есприт Арена в Дюселдорф 

Мерцедес Бенц Арена в Щутгарт

Следващото Европейско първенство през 2020-та година ще се проведе в 12 различни страни из континента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

steonist
28.09.2018 08:11

Че то само малка част от Турция е в Европа. Логично е да кандидатстват за азиатското първенство.