Валенсия взе точка от "Олд Трафорд" (видео)

00:04
Валенсия взе точка от "Олд Трафорд" (видео)

Футболистите на Манчестър Юнайтед показаха желание и старание през второто полувреме на двубоя срещу Валенсия, но така и не успяха да стигнат до гол. Срещата от група H на Шампионската лига, която се игра на "Олд Трафорд", завърши 0:0. След безидейно първо полувреме, тимът на Жозе Моуриньо създаде няколко добри възможности след почивката, но това не бе достатъчно за краен успех.


Равенството не е фатално за "червените дяволи" на фона на ситуацията в групата на този етап. Тимът има четири точки, но предстоят два мача срещу Ювентус. Фактът, че не спечелиха, обаче едва ли ще намали напрежението върху Моуриньо. Юнайтед записа четвърти пореден домакински мач на своя стадион без победа.


Пред погледа на Дейвид Бекъм Манчестър Юнайтед започна срещата с желание и опита да упражни натиск от началото. Гостите обаче успяха да успокоят играта и да контролира топката в определени периоди. Опитите за преса от страна на "червените дяволи" не бяха особено успешни и Валенсия бавно изгражда атаките си, като на два пъти стигна близо до Де Хеа. Маркъс Рашфорд е сред най-активните играчи на домакините. Английският национал направи няколко отлични пробива и отправи един удар, който мина встрани от вратата.


Отборът на Моуриньо нямаше идея как да организира опасна атака, а с течение на минутите публиката съвсем се умълча, тъй като не виждаше нищо интересно да се случва на терена. Към края на първото полувреме Валенсия организира две добри атаки, но те не доведоха до точен удар.

 

В началото на втората част Юнайтед на два пъти стигна до удари от добри позиции. Първо Погба стреля, а след това Рашфорд, но и двата пъти защитници на съперника блокираха изстрелите. След почивката "червените дяволи" заиграха по-активно и владееха топката в по-голяма част от времето, но липсваше увереност в действията им.


След час игра Погба изпълни добре пряк свободен удар, но разстоянието беше голямо и ударът не затрудни Нето. Натискът на домакините започна да става все по-осезаем. Погба и Санчес опитаха удари, но те бяха блокирани. Испанците отговориха с отлична атака, завършена от Батшуай, но топката мина над вратата. Ромелу Лукаку бе близо до откриване на резултата. Белгиецът се откъсна отдясно и отправи силен удар по диагонала, но Нето изби.


Ман Юнайтед правеше всичко възможно, за да стигне до гол, но той така и не падаше. Тимът на Моуриньо нямаше и късмет. След страхотен удар на Рашфорд топката се удари в гредата, а малко преди края Лукаку стреля с глава от великолепна позиция. Той бе напълно непокрит, но прати топката над вратата.


МАН ЮНАЙТЕД - ВАЛЕНСИЯ 0:0

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация