Лудогорец с второ поредно поражение в групите на Лига Европа

19:57
Лудогорец с второ поредно поражение в групите на Лига Европа

Лудогорец допусна второ поредно поражение в групите на Лига Европа след загуба с 0:1 от Цюрих като гост. Единственото попадение вкара Палсон, който се разписа с глава в 84-ата минута.

През целия двубой си личеше, че домакините разполагат с футболисти, които отстъпват като индивидуална класа на българския шампион, но разградчани за пореден път през този сезон показаха, че имат сериозни проблеми от тактическо и физическо естество под ръководството на Пауло Аутуори, към което би трябвало да прибавим и съмнителната селекция в последната година и половина.

На много под своите възможности играха Марселиньо, Вандерсон, Кампаняро и Дяков, а Лукоки така и не успя да осъществи вярно отиграване през всичките 90 минути.

Срещата започна равностойно и през първите десетина минути нямаше опасности пред двете врати. Първата по-добра ситуация дойде в 15-ата минута и тя бе пред вратата на домакините. Вандерсон центрира от корнер към непокрития Недялков, но защитникът не успя да стреля с глава. Все пак отклони леко топката към Марселиньо, който финтира бранител, но шутът му бе блокиран.

Цюрих отговори с опасен шут на Кололи от фаул, отсъден за глупаво нарушение на Марселиньо при безобидна ситауция, за което получи и жълт картон. В 25-ата минута Марселиньо направи сериозен пропуск. В тази ситуация Брандао се пребори отлично с бранител на домакините и още по-добре пусна към непокрития Марселиньо. Плеймейкърът опита да стреля моментално, но не улучи добре топката. Все пак успя да я догони, но от 6-7 метра и очи в очи с Брехер стреля в аут. Десет минути по-късно Кампаняро имаше много добра възможност да открадне топката от централния бранител на домакините Бангура и да излезе очи в очи срещу Брехер, но предпочете да не влиза в единоборство между двамата и остави защитника да се измъкне от трудната позиция. Секунди преди края на първата част Лудогорец осъществи добра атака отляво. Вандерсон комбинира с Кампаняро, след което пусна съм Брандао, който изскочи зад гърба на домакинската отбрана, таранът на орлите изпревари Брехер, чуквайки топката покрай него, но и в аут.

В 48-ата минута българският шампион отправи първия си точен удар във вратата. Натанаел центрира отляво към Брандао, който подложи своя крак, но ударът не се получи много силен и Брехер лесно улови.

Последваха още два шута на Лудогорец чрез Марселиньо и Натанаел, които бяха доста по-опасни, но двамата бразилци не уцелиха вратата.

След 60-ата минута разградчани, както и в предишни двубои срещу по-сериозни противници, започнаха да отпадат физически и грешните отигравания следваха едно след друго. Така се стигна до 84-ата минута, в която Моци върна лошо към Ренан и топката излезе в корнер. Цюрих разигра късо, след което последва центриране към Палсон, който стреля неспасяемо с глава за 1:0. До края на мача орлите опитаха да натиснат, но физическата им немощ ставаше все по-видима, което водеше и до странни грешки при елементарни подавания. Често се случваше да се открие празно пространство пред някой футболист на Лудогорец, но той не го използваше, защото нямаше сили и то в двубой, който в никакъв случай не се отличи с някакво високо темпо.

Така българският шампион инкасира втора загуба в групите на Лига Европа и изостава на цели шест точки от първите два отбора в групата - Байер и Цюрих.

Стартови състави:

Цюрих: 25. Брехер, 3. Макс, 6. Палсон, 13. Неф, 14. Домгжони, 15. Одей, 17. Бангура, 22. Рюг, 27. Шонбахлер, 70. Кололи, 71. Кризю

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 9. Брандао, 10. Кампаняро, 18. Дяков, 30. Моци, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация