ФИФА може да забрани на Яблонски да играе футбол

12:47
ФИФА може да забрани на Яблонски да играе футбол

Чешкият защитник на Левски Давид Яблонски може да се окаже със спрени състезателни права за дълъг период от време. ФИФА може да накаже 26-годишния футболист за три, шест или дори повече месеци, ако присъдата на бранителя за манипулиране на мачове бъде окончателно потвърдена, пише "Меридиан Мач".

На този етап няма изгледи това да се случи скоро, тъй като Яблонски и неговите адвокати ще обжалват на по-горни инстанции и процесът може да се проточи. На "Герена" в момента проучват какви биха били последствията за играча и ще вземат предвид рисковете при преговорите за нов договор за резултатния защитник.

В Левски до голяма степен бяха наясно с казуса около футболиста още при привличането му в клуба. Заради това сините успяха да подпишат с него за много по-ниска заплата от тази, която той е получавал в руския Том Томск.

Яблонски е подсъдим заради скандал от 2013 година с повлияването на крайните резултати на юноши, докато е бил в Теплице. Тайни записи изобличават бранителя, че е участвал активно и е бил сред организаторите на аферата. Тогава са арестувани 10 футболисти, а сред тях е и настоящият играч на Левски. Аферата се отразява негативно за защитника и проваля негов трансфер в Спарта Прага.

От всички 22 замесени футболистът на Левски е последният, който е научил присъдата си – 18 месеца условно и глоба от 20 000 чешки крони (около 800 евро). Исканията на прокуратурата са били за 12 месеца затвор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация