Байерн продължава да пропада

22:18
Байерн продължава да пропада

Германският шампион Байерн Мюнхен продължава слабото си представяне, след като загуби домакинския си двубой срещу Борусия Мьонхенгладбах с 0:3 от седмия кръг на Бундеслигата.

Така баварците удължиха серията си без победа във всички турнири на 4. За последно те спечелиха с 2:0 като гост на Шалке 04 в германското първенство на 22 септември, а след това завършиха 1:1 с Аугсбург и загубиха с 0:2 от Херта в Бундеслигата, а през седмицата направиха 1:1 у дома с холандския Аякс Амстердам в групите на Шампионската лига.

Тимът от Мьонхенгладбах поведе с 2:0 още до 16-ата минута с голове на Аласен Плеа в 10-ата и Ларс Щиндъл, а за двете попадения асистира Йонас Хофман. Две минути преди края на редовното време крайното 3:0 оформи Патрик Херман.

Байерн Мюнхен се намира на петото място в класирането на четири точки зад лидера Борусия Дортмунд и са в серия от три мача без победа в Бундеслигата от май 2015 година, когато начело на тима беше Хосеп Гуардиола.

След успеха Борусия Мьонхенгладбах се изкачи на втора позиция, на три точки зад тима на Борусия Дортмунд, който по-рано днес постигна драматична победа с 4:3 над Аугсбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация