Феновете докараха солена глоба на Левски

15:24
Феновете докараха солена глоба на Левски

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи глоба на Левски в размер на 2 300 лв. заради различни провинените на феновете по време на столичното дерби със Славия в неделя (2:0). Сините са санкционирани с 1 000 лв. за използване на пиротехника, довела до спиране на играта, с още 1 000 лв. за обидни и нецензурни скандирания и с 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки.

Берое бе глобен с 300 лв. заради хвърлени факли и димки, Локомотив Пловдив - с 1 000 лв. заради обидни възгласи от трибуните, а Етър - с 300 лв. заради използване на факли.

На днешното си заседание Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз разгледа инцидента между члена на УС на Сдружение "Футболен клуб Царско село 2015" Стойне Манолов и спортно-техническия директор на ФК ЦСКА 1948 Кирил Котев. След проведени разговори с Котев и с началника на направление на охранителна полиция СДВР-МВР Борислав Мойров комисията отчете, че действията на Стойне Манолов са в разрез с етичните норми на поведение и предложи на Дисциплинарната комисия към БФС да вземе отношение по казуса.

ДК на свой ред наказа ФК Царско село с имуществена санкция в размер на 1250 лв. за саморазправа със служебни лица от отбора-домакин. Независимо от решението на Кирил Котев да не подава жалба пред органите на реда, Българският футболен съюз категорично изразява възмущението и несъгласието си с подобни прояви и още веднъж подчертава, че евентуални бъдещи такива ще бъдат санкционирани съобразно дисциплинарния правилник на централата.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

opel1981
10.10.2018 07:02

Страшно солена глоба,ще им държи влага десет годин!