Андреев се класира за 1/4-финал на Младежката олимпиада

16:24
Андреев се класира за 1/4-финал на Младежката олимпиада

Българският тенисист Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на сингъл на Младежките олимпийски игри, които се провеждат в Буенос Айрес. Андреев спечели втори пореден тежък мач в аржентинската столица, след като надви турчина Янкъ Ерел с 6:3, 5:7, 6:3.

Българинът започна по-силно двубоя и се наложи в първата част с 6:3, но вторият сет бе много равностоен и Ерел успя да надделее в решителния момент и да пробие в 12-ия гейм, за да вкара мача в решаващ сет. В него Андреев бе по-солиден и в крайна сметка спечели срещата след 2 часа и 20 минути игра.

В първия кръг петият поставен в схемата Адриан записа успех в три сета на испанеца Карлос Лопес Монтагуд. За място на полуфиналите Андреев ще спори с румънеца Филип Кристиан Яну или Клеман Табур от Франция. По-късно днес Андреев ще стартира в турнира на смесени двойки. Адриан ще играе в тандем с Виктория Дема от Украйна. Техни съперници в първия кръг са двойката от Швейцария Лулу Сун и Деймиън Венгер. Вчера Адриан се класира на четвъртфинал в турнира на двойки при юношите.

Утре Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия ще играят за място на полуфиналите срещу вторите поставени Николас Мехия (Колумбия) и Жилберт Соареш Жуниор (Бразилия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация