Херо пред завръщане в Казахстан

21:44
Херо пред завръщане в Казахстан

Доскорошният треньор на Лудогорец Димитър Димитров може да се завърне в Казахстан, разбра „Тема Спорт”. Интерес към него проявява един от водещите отбори в страната. Според запознати Херо дори вече е водил разговори с ръководството на въпросния клуб. Димитров е без работа от 6 юни насам, след като сам реши да напусне Лудогорец. Бургазлията не бе съгласен да му поставена „шапка” след назначението на новия главен мениджър Пауло Аутуори, който пое цялата спортно-техническа власт. На Херо е било предложено да остане треньор, но помощниците му Георги Чиликов и Петър Колев са щели да бъдат освободени въпреки това. След като е разбрал готвените промени, Димитров веднага е изразил желание да напусне клуба и след разговори с ръководството раздялата с треньора бе обявена в сряда. Поне засега Аутуори ще изпълнява функциите на наставник, а в неговия щаб попадна доскорошния селекционер на младежите Тони Здравков, както и сънародника му Бруно Пивети.

Що се отнася до Димитров, интерес към него не липсва и почивката му едва ли ще трае дълго. Самият Херо признава пред медиите в Казахстан, че един от вариантите му е отново да работи в местен отбор. В кратък разговор за sports.kz шампионът с 3 различни родни клуба (Литекс, Левски и Лудогорец) коментира: „Вече не работя в Лудогорец, защото имаше фундаментални разминавания между нас. Напуснах по свое желание”. На въпрос дали завръщане в Казахстан е възможно, Димитров отговаря: „Разбира се, че е възможно”. А попитан дали има конкретен вариант в първенството, Херо е лаконичен: „Засега не искам да коментирам”. Така Димитров намеква, че възможността да се завърне в Казахстан е съвсем реална. 

59-годишният бургазлия работи две години в Иртиш Павлодар - от 2015 до 2017 г. Той дори бе обявен за почетен гражданин на Павлодар. През миналото лято елиминира Дунав от Лига Европа, а малко след това - в средата на август, пое Лудогорец. Херо направи тима шампион за 7-и пореден път, а го изведе и до елиминационната фаза на ЛЕ. Разградчани обаче отпаднаха на 1/16-финалите от Милан. В първенството под ръководството на Димитров пък отборът изравни рекорда на Левски от 14 поредни победи.

За работа в Казахстан се ослушва и друг роден треньор - Стамен Белчев, който доскоро беше начело на ЦСКА. Той е близък приятел със Станимир Стоилов и не е изключено да започне в местен клуб след препоръки Мъри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация