Джокович си уреди сблъсък със Зверев в Шанхай

12:33
Джокович си уреди сблъсък със Зверев в Шанхай

Поставеният под номер 2 в основната схема Новак Джокович се класира за полуфиналите на надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Шанхай след успех над Кевин Андерсън с 7-6 (1), 6-3.

Двубоят с Андерсън протече по равностоен начин в първия сет, като двамата печелеха по-често убедително своите сервис геймове. В тайбрека обаче 31-годишният сърбин наложи своята воля и спечели категорично дългия гейм с 7-1 точки.

Втората част започна великолепно за намиращия се в отлична форма Джокович и той проби подаването на южноафриканеца, за да поеме контрола върху събитията на корта. До края на двубоя той не допусна колебания и се класира за полуфиналите.

Там той се изправя срещу Александър Зверев, който по-рано победи Кайл Едмънд след 6-4, 6-4. Двамата вече си осигуриха място в заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон.

14-кратният шампион от турнирите на Големия шлем е устремен към поредна престижна титла през сезона след триумфите си на Уимбълдън, Синсинати и Ю Ес Оупън. Сърбинът също така се бори и за първата позиция в световната ранглиста, която в момента е оглавена от испанеца Рафаел Надал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация