Ето кой европейски отбор иска Юсейн Болт

16:35
Ето кой европейски отбор иска Юсейн Болт

Бившият олимпийски и световен шампион на 100 и 200 метра от Ямайка Юсейн Болт може да подпише професионален футболен контракт с малтийския Валета. Клубът е отправил официална оферта за Болт, която ще включва участие във финала за Суперкупата на страната. Изпълнителният директор на тима Гастон Слимен е ентусиазиран от идеята Болт ,,да напише история“.

,,Юсейн Болт счупи рекорда на 100 метра в Пекин през 2008 година и аз следя изкъсо изявите му през последната година и половина от неговото футболно приключение“, сподели Слимен за Аustralian Broadcasting Corporation. ,,Ние играем във финала за Суперкупата на 13 декември и ще спечелим трофея…така че може ли да си представите Юсейн Болт да вдига купата 10 години, след като подобри световния рекорд на 100 метра в Пекин? Това не е заради парите, а заради историята. Това е нещо, за което хората ще говорят 50 или 100 години по-късно“, не скри вълнението си Слимен. Група инвеститори от Sanban Group в ОАЕ получиха акции в клуба през изминалия месец, като амбициите им са да класират отбора на Валета в групите на Шампионска лига.

Изпълнителният директор на малтийците говори и за това, че Болт все още има какво да подобрява в играта си. ,,Не бих искал той да бъде тук на почивка, а да тренира здраво“, сподели Слимен. ,,Искам нещата да се случат максимално бързо и опростено – той подписва с нас, качва се на самолета, пристига в Малта и започва да тренира, тъй като трябва да се подготвим за финала за Суперкупата“, завърши той.

Австралийският агент, който докара Болт в Сентръл Коуст Маринърс, отказа да коментира евентуалното преминаване на клиента му в Малта. Ямаецът не е подписвал професионален договор с Маринърс, а новият сезон започва в петък. Изпълнителният директор на австралийците Шон Милекамп заяви, че Болт ще продължи да тренира с клуба за неизвестен период от време. От Сентръл Коуст очакват Австралийската футболна федерация евентуално да осигури финансови средства за предложение за договор на Болт от 2.1 млн. долара. 32-годишният бивш лекоатлет опита късмета си в Германия, Южна Африка и Норвегия, преди да започне тренировки в Австралия. Бившият рекордьор в спринтовите дисциплини дебютира с екипа на австралийците и отбеляза две попадения в първия си мач като футболист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация