Стивънс победи Осака в Сингапур

19:46
Стивънс победи Осака в Сингапур

Миналогодишната шампионка от Ю Ес Оупън Слоун Стивънс започна с победа участието си на заключителния Мастърс в Сингапур. Американката надви тазгодишната победителка от турнира в Ню Йорк Наоми Осака в три сета – 7-5, 4-6, 6-1 в първия двубой от Червената група.

Битката между двете продължи малко над 2 часа и 20 минути, а Стивънс постигна втора победа над Осака от две срещи помежду им, след като я победи през 2016 година на турнира в Акапулко.

Срещата започна изключително равностойно, като двете взимаха подаванията си до 3-3 в първия сет, когато Стивънс проби. Непримиримата японка обаче отговори мигновено, изравнявайки на 4-4. Американката продължи със своя натиск и накрая успя да осъществи решителен пробив при 5-5, след който сервира успешно за откриващия сет.

Във втората част 20-годишната Осака проби за 4-2, но сервирайки за сета бе пробита от Стивънс за 5-4. Бившата шампионка от Ю Ес Оупън обаче се пропука на свой собствен сервис и с двойни грешки подари на съперничката частта.

В решителния трети сет на корта имаше една тенисистка и това бе Стивънс. Тя поведе с ранен пробив, който Осака можеше да върне, но пропусна да оползотвори една от трите си поредни възможности за брейк. В крайна сметка американката удържа противничката си и след това проби на два пъти сервиса й, за да затвори мача след 6-1. В другия двубой от Червената група играят Анжелик Кербер и дебютантката Кики Бертенс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация