Цюрих удари Леверкузен в голов трилър

22:27
Цюрих удари Леверкузен в голов трилър

Цюрих победи с 3:2 при домакинството си на Байер (Леверкузен) в двубой от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. С успеха швейцарците се изкачиха на първо място в група "А", където са още Лудогорец и АЕК Ларнака. Двубоят беше белязан от два обрата, като головете за победителите отбелязаха Антонио Маркезано (44’), Тони Домгжони (59’) и Стивън Одей (78’), докато за гостите точен на два пъти беше Карим Белараби (49’, 53’).


Домакините от Цюрих излязоха в схема 4-2-3-1, като на вратата застана Яник Брехер. Четримата пред него бяха капитанът Кевин Рюг, Умару Бангура, Андреас Максо и Па Модоу Ягне. Опорни халфове бяха Хекуран Криезиу и Тони Домгжони. Стивън Одей водеше атаката, като от по-задни позиции го подкрепяха Бенджамин Кололи, Антонио Маркезано и Адриан Уинтър.


Гостите от Леверкузен играха в схема 4-3-3. Лукас Храдецки пазеше на вратата, а в защита бяха Тин Йедвай, Александър Драгович, Свен Бендер и Вендел. Тримата халфове бяха Карим Белараби, капитанът Ларс Бендер и Доминик Коор. На върха на атаката беше Леон Бейли, а Кай Хавертц и Исаак Телин действаха съответно по дясното и лявото крила.


След тихо и равностойно начало на срещата първото по-интересно положение дойде в 27-ата минута, когато Одей се отскубна от защитата на Байер, но Храдецки излезе и изби неговия удар. В последвалите минути домакините бяха по-добрият отбор, като в 36-ата нацелиха греда след изпълнение на корнер. В 44-ата Маркезано се възползва от добър пас на Рюг и на метри от вратата откри резултата в полза на Цюрих.


Леверкузен обаче бързо отговори и само за пет минути в началото на второто полувреме обърна резултата. "Аспирините" изравниха в 49-ата след силен изстрел на Карим Белараби. При подаването на Хавертц за гола обаче Белараби беше в положение на засада. В 54-ата отново той даде преднина за своя тим с нов мощен шут след добра комбинация между него, Бейли и Хавертц. Допуснатите попадения обаче не сломиха домакините и още в 59-ата минута те възстановиха равенството, след като Домгжони се възползва от неубедителни изяви на противниковите бранители.


В 78-ата минута се стигна до втори обрат в мача, след като Одей реализира за 3:2 в полза на домакините. Драмата продължи и в последните секунди на срещата, когато след изпълнение на корнер Ларс Бендер изравни, но попадението не беше зачетено заради фаул на капитана на Леверкузен.
Със спечелените три точки днес Цюрих събра девет и е на върха в група "А". Байер е втори с 6, а Лудогорец и АЕК Ларнака са трети и четвърти с по една.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация