Жоазиньо: Новият стил на Левски ми напомня за Бразилия

11:47
Жоазиньо: Новият стил на Левски ми напомня за Бразилия
Халфът на "сините" Жоао Натаилтон Рамос дос Сантос или повече известен като Жоазиньо, застана пред камерата на седмичното клубно телевизионно предаване "Часът на Левски" след отличните си изяви в шампионатния сблъсък с Ботев Пловдив.

- Жоао, какво е мнението ти за двубоя с Ботев? Записа три асистенции и оценката на специалистите за изявите ти като цяло в срещата бе положителна.

- Мисля, че се получи страхотен мач не само за мен, а за целия отбор. С тази изразителна победа успяхме да върнем усмивките по лицата на хората и нашите също.

- Попадна изненадващо в стартовия състав най-вече заради травмата на Ники Димитров. Как успя да се настроиш така бързо за участието ти още от самото начало на мача?

- Наистина всичко стана изключително бързо и изненадващо за мен. Знаех, че Ники започва титуляр до момента в който треньорите ми казаха да се подготвям, тъй като Николай изпитва болки в бедрото. Не бях изпадал друг път в подобна ситуация, но може би концентрацията на целия отбор преди мача бе сериозна и за мен не представляваше никакъв проблем да навлезна бързо в ритъма на мача.

- Какво е мнението ти за новата постройка на отбора, която Емил Велев избра за двубоя с Ботев? Като че ли пасна идеално на играчите, а и резултата бе налице.

- Според мен този треньор, който е доста точен и като човек, познава отлично качествата на всеки един от футболистите и това му помогна да избере най-правилната тактика, което респективно помогна и на нас да се покажем в най-добра светлина.

- Освен теб, Зе Соарес и Жеан Карлос също показаха добра форма срещу Ботев. Това ли бе най-добрият ви мач от началото на престоя ви в Левски?

- Може да се каже, че и за тримата това е най-силния ни мач до този момент, но се надявам искрено в оставащите мачове през сезона да навлезем в игровия ритъм и да покажем класата на бразилски футболисти, за което и Левски ни е привлякъл. Определено периода на адаптацията ни към българския футбол се проточи, но си мисля че именно сега е моментът в който бихме показали на какво сме способни и да зарадваме привържениците на Левски.

- Допада ли ти атакуващия стил на игра, който Левски показа най-вече в последния си мач?

- Естествено че ми харесва как се представихме. Напомня ми за стила на игра в Бразилия, мисля за себе си, че точно тази позиция на терена ми допада най-много – получавам топката достатъчно, като цяло действаме бързо и разнообразно. Наистина успяваме да затрудним максимално съперника.

- Какво очакваш от срещата реванш с БАТЕ Борисов, можем ли да ги изненадате с новия стил на игра следващата седмица?

- Всичко зависи от нас самите. Независимо в каква форма се намираме, ние сме длъжни да се класираме в групите на Шампионската лига. Подобен шанс не трябва да се изпуска и ние всички сме наясно с това.

- Какво мислиш за класата на съперника?

- БАТЕ Борисов има добър състав, най-вече като колектив, но според мен е преодолим за отбор като Левски.

- В последно време Левски изпитва проблеми в реализирането на дузпи. Ти готов ли си да поемеш подобна отговорност в някой от следващите мачове?

- За мен няма проблем, стига да получа подобна възможност. И друг път съм вкарвал дузпи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари